Vegansk kransekage

Original opskrift fra Mia Sommer

Ingredienser:

  • 500g marcipan
  • 100g flormelis
  • 2spsk vand
  • eventuelt 100g mørk chokolade
  • flormelis og vand til glasur

Bland marcipan, flormelis og vand i en foodprocessor og lad det stå i en skål i køleren i et par timer.

Når det er koldt, forvarmer du ovnen på 225 grader, ikke varmluft. Rul 6 pølser, cirka 2cm i diameter i følgende længder: 8cm, 12cm, 16cm, 20cm, 24cm og 28cm.

Stil to bageplader oven på hinanden, læg et stykke bagepapir på og form pølserne til cirkler og læg dem på.

Bag i cirka 10 minutter, men kun indtil de er let gyldne, de brænder rimelig let på. Lad dem køle helt af før du forsøger at flytte dem.

Når de er afkølede, kan du, hvis du vil, smelte chokolade i vandbad og pensle bunden af kransene og lade det størkne.

Lav en tyk glasur og “lim” ringene sammen med glasuren.

Godt nytår. :tada:


Last modified: Mon Sep 25 23:09:32 2023